Om oss

VAD VI GÖR

Vi gör vad vi heter. Vi utbildar verksamheter, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Vi är en lösningsfokuserad röst i debatten och har via våra kampanjer nått över 100 miljoner personer världen över med våra budskap. Vi ligger bakom satsningar som Fatta, #killmiddag och #ochjagprotesterade.

VILKA VI ÄR

Vi är lösningsfokuserade jämlikhetskonsulter som jobbar för – och uppmanar till – praktiskt jämlikhetsarbete. Vi har kontor i Stockholm och tar uppdrag i hela landet.

VÅR HISTORIA

Make Equal är en stiftelse som grundades 2010 av Ida Östensson. Stiftelsen hette då Crossing Boarders men bytte namn våren 2016. Läs vår verksamhetsberättelse från 2019.

VÅRA VÄRDEORD

Rosa neonskylt som bildar texten "Make Equal".

Make Equals värdegrund är basen för all vår verksamhet. Den beskriver inte bara vad vi står för utan också vår inriktning och strävan att utveckla organisationen och vår verksamhet.

Vår värdegrund bygger på våra tre värdeord: inkluderande, lösningsfokuserade och utmanande. Detta är perspektiv och förhållningssätt som ska genomsyra hur vi agerar internt och externt. De ska vara grunden för hur vi till exempel jobbar med verksamhetsplanering, rekrytering, delningar i sociala medier, utbildningar och opinionsbildning. De ska guida oss i våra samarbeten, hur vi håller möten och i våra val av framtida satsningar. Vi använder värdeorden som en checklista för att stämma av att det vi gör lever upp till vår värdegrund.

Inkluderande Vi skapar bästa möjliga förutsättningar för deltagande genom att utgå från att alla vi möter har unika förutsättningar, behov och kapaciteter.

Lösningsfokuserade Vi ger praktiska verktyg och går från problem till lösningar.

Utmanande Vi utmanar normer, flyttar fokus och breddar perspektiven.

MEDARBETARE

Här kan du läsa om vår personal. Kontaktuppgifter finns under kontakt.

Porträttbild av Kim Hof som tittar in i kameran.

Kim Hof

Marknadsstrateg och jämlikhetskonsult Utvecklingsstrateg med ansvar för marknadskommunikation och digitala verktyg. Som jämlikhetskonsult föreläser, processleder och metodutvecklar Kim lösningsfokuserat material.

Porträttbild av Kristina Wicksell som tittar in i kameran.

Kristina Wicksell Bukhari

Kommunikatör och jämlikhetskonsult Vass debattör och en fena på att göra komplexa frågor lättillgängliga så att de kan engagera den breda massan. Arbetar som Make Equals kommunikatör och är också en av våra mest anlitade föreläsare.

Porträttbild av Malin Averstad Ryd som ler och tittar in i kameran.

Malin Averstad Ryd

Uppdragssamordnare och jämlikhetskonsult Malin är genusvetare med pedagogisk bakgrund. Malin är aktiv med förtroendeuppdrag inom ideell verksamhet med fokus på integration och har tidigare jobbat med barn och unga inom både skola, kolloverksamhet och personlig assistans.

Porträttbild av Frida Hasselblad som tittar in i kameran och ler.

Frida Hasselblad

VD och jämlikhetskonsult Statsvetare och författare till den prisbelönta rapporten “Ännu en dammsamlare i bokhyllan?” om skolors likabehandlingsplaner. Förutom att Frida arbetar med vår verksamhetsplanering, budget och personalfrågor, är hon också föreläsare och jämlikhetskonsult.

Porträttbild av Maria Johansson som tittar in i kameran och ler.

Maria Johansson

Projektledare och jämlikhetskonsult Förändringsskapande visionär som brinner för ett samhälle för alla. Maria har lång erfarenhet av att arbeta med funktionshinderperspektivet och är en känd profil för tillgänglighet.

Porträttbild av Johan Pettersson som tittar in i kameran.

Johan Pettersson

Projektledare och jämlikhetskonsult
Johan är stats- och genusvetare med en pedagogisk bakgrund i skolans värld. Frågor som rör makt, maskulinitet och våld är även hans huvudsakliga intresseområde.

Porträttbild av Tilda Karlsson som tittar in i kameran.

Tilda Karlsson

Grafisk formgivare
Tilda har bakgrund inom arkitektur. Brinner för praktiskt jämställdhetsarbete och har lång erfarenhet inom tjej- och ungdomsjoursrörelsen. Jobbar med grafisk design som en del av Make Equals kommunikationsteam.

Porträttbild av Emma Isberg som tittar in i kameran och ler.

Em Isberg

Grafisk formgivare
Em har en examen i produktdesign och använder sina designkunskaper som verktyg för att lyfta jämlikhetsfrågor; digitalt, i tryck, rörligt och som produkter. Jobbar med grafisk design som en del av Make Equals kommunikationsteam.

Porträttbild av Armina Etminan som tittar in i kameran och ler.

Armina Etminan – tjänstledig

Strategisk ledare uppdrag och jämlikhetskonsult Ansvarig för uppdragsverksamheten på Make Equal där hon utvecklar metoder och koncept samt föreläser och processleder. Armina har förmåga att på ett skickligt och pedagogiskt sätt skapa engagemang och framåtsyftande förändringsprocesser, både i det vardagen och i det strategiskt långsiktiga arbetet.

All personal nås genom

Styrelse

Porträttbild av Ida Östensson som står med armarna i kors och tittar in i kameran.

Ida Östensson

Arvoderad ordförande (halvtid) Grundare av Make Equal, medgrundare till Fatta-rörelsen, hjärnan bakom #Killmiddag och författare till boken Allt vi inte pratar om. Ida är talesperson för Make Equal och en uppskattad röst i samhällsdebatten.

Porträttbild av Magnus Karlsson som tittar in i kameran.

Magnus Larsson

Styrelseledamot VD Rebtel, tidigare Sverigechef för Comviq

Porträttbild av Maria Arnholm som tittar in i kameran.

Maria Arnholm

Styrelseledamot Landshövding Kronobergs län samt tidigare partisekreterare (L) och jämställdhetsminister

Porträttbild av Leila Swärd som tittar in i kameran.

Leila Swärd Ramberg

Styrelseledamot Jurist, driver egen konsult- och investeringsverksamhet

Porträttbild av Johanna Hallin som tittar in i kameran.

Johanna Hallin

Styrelseledamot VD för Srey, grundare och ordförande Inter Business Initiative

Porträttbild av Tanvir Mansur som tittar in i kameran.

Tanvir Mansur

Styrelseledamot Frilansskribent och podcastproducent