Om oss

Crossing Boarders vision är ett jämställt och inkluderande samhälle där alla röster får höras och alla kan nå sin fulla potential. Vi vill vara en positiv kraft som jobbar lösningsfokuserat och nyskapande. Vi jobbar med praktiska metoder för att hjälpa organisationer att nå och inkludera målgrupper de har svårt att nå.

Som progressiv organisation vill vi komma med lösningar och inte bara stå och stampa vid problemen. Vi tror att vi behöver få med alla om vi ska nå våra mål om ett jämställt och inkluderande samhälle. På samma gång som vi anser att det generella jämställdhetsarbetet måste lyftas till en högre nivå och vi jobbar med begrepp som intersektionalitet, är vi säkra på att det inte behövs göras krångligt.

Vår verksamhet vilar på tre ben. Vi utbildar i vår egenutvecklade metod Jämställdhetseffekten som ger konkreta verktyg att göra verksamheter jämställda, driver opinions- och informationsarbete och vi har egen verksamhet där vi i praktiken utövar det vi vill förmedla.

Crossing Boarders startades 2010 med stöd från Reach for Change. Idag har vi fyra anställda och befinner oss i en ständigt expansiv fas. Vi får stöd från bl.a. Allmäna Arvsfonden, Comviq, Umeå Kulturhuvudstad 2014 och Ungdomsstyrelsen.

idamedpublik