Mina bästa tips för dig som ska fixa med flyttstädning

Det är ingen hemlighet att flytta är något som tar en hel del tid, arbete och planering. Jag har själv flyttat ett par gånger i mitt liv och har förstahandsperspektiv på hur jobbigt det kan vara att flytta. 

En av de mest tidskrävande delarna av att flytta för mig har alltid varit att flyttstäda. När man gör detta märker man snabbt att smuts och lort hittar sig in alla rum och vrår, och att flyttstäda är verkligen inte är samma sak som en vanlig storstädning. 

Med tanke på att jag under mina år i bostadsmarknaden flyttat runt ett par gånger och samlat på mig erfarenhet, tänkte jag därför att det kunde vara roligt att dela med mig av mina bästa tips för flyttstädning i denna artikel idag.

1. Börja städa i tid

Ju tidigare du börjar städa, desto mindre stressigt kommer det vara att få allt rent i tid för din flytt. Skjut inte upp det till sista minuten – börja städa så snart du vet att fått ut alla dina möbler ur bostaden och dela upp det i hanterbara uppgifter så att det inte blir överväldigande.

Det kan kännas som att det inte är så mycket att städa på förhand, men det finns verkligen så mycket att göra när det komme till flyttstädning! 

2. Använd en checklista

Precis som jag var inne på ovanför så är nyckeln till att se till att du får allt städat innan du måste flytta ut att dela upp dina städuppgifter i hanterbara delar. Om du skriver en checklista för alla moment som måste göras kan du hålla dig på rätt spår och se till att inget missas.

Det finns många guider på nätet som berättar tydligt vad som förväntas av när det gäller städning när du flyttar ut. Dessa kan vara mycket användbara för att hjälpa dig att sammanställa en omfattande lista över de uppgifter som måste utföras före du flyttar ut och lämnar över nycklarna till köparen eller den nästa hyresgästen. 

3. Anlita en städfirma för flyttstäd 

Om du känner att det är för jobbigt att göra all städning själv, tveka då inte att anlita ett städföretag för att fixa städningen åt dig. 

Jag kan verkligen rekommendera att du överväger att anlita en städfirma för flyttstäd om du varken orkar eller har tid att fixa det på egen hand. Professionella städare vet exakt vad som behöver göras och kan snabbt få ordning på allting så att du kan ha en sak mindre att tänka på.

Personligen så använde jag mig av en städfirma när jag sålde min lägenhet i Göteborg. Om du är i behov av akut flyttstädning i Göteborg så finns det faktiskt några alternativ att välja mellan. Men mitt tips är att inte vara ute i sista stund (så att du behöver akut flyttstädning) utan försök istället ha lite framförhållning och planera flytten bra.