Hur jag håller nere mina utgifter när jag är på resande fot

Som ni redan vet är jag nästan ständigt på resande fot, vare sig det handlar om en resa runt i Sverige eller till andra länder. Och även om jag älskar ibland unna mig saker när jag är ute och reser så kan det snabbt bli väldigt dyrt om man inte är försiktigt med sitt spenderade.

Precis som det finns tips kring hur man håller ner sina fasta utgifter genom att förhandla sitt bolån och jämföra elavtal så finns det även en hel del sätt att hålla nere sina övriga utgifter – även när man är på resande fot. Här kommer några av mina bästa tips på det här området!

1. Res under lågsäsong

Ett av de bästa sätten att spara pengar när du reser är att resa när det är lågsäsong. Detta innebär att du bör undvika att resa under skollov och andra hektiska perioder. Försök istället att resa under perioder när inte lika många reser.

Det sparar inte bara pengar på boende och flyg, utan innebär också att du får en mer autentisk upplevelse, eftersom du kan undvika folkmassorna och verkligen lära känna platsen du besöker på ett helt annat sätt.

2. Bo på vandrarhem eller hostel

Ett annat bra knep för att spara pengar när du är på resande fot är genom att bo på vandrarhem eller hostel. Dessa är ofta mycket billigare än hotell, och det är också ett grymt sätt att träffa andra människor som är ute och reser precis som du.

Naturligtvis är vandrarhem inte för alla och om du värdesätter ditt privatliv kanske de inte är rätt val för dig. Men om du inte har något problem med att dela rum med främlingar och har en liten budget är vandrarhem definitivt värt att överväga.

3. Använd kollektivtrafiken

Istället för att hyra en bil eller ta taxi överallt där du ska bör du försöka att använda kollektivtrafiken så mycket som möjligt. Det är inte bara mycket billigare, utan ofta också mycket bekvämare, särskilt i storstäderna.

I många gånger av fallen kan du säkert också gå dit du ska. Så om du bara reser med en lätt väska är detta ofta det bästa alternativet. Planera dina resor noga i förväg så har du full koll på vad som är det mest passande alternativet för dig.

4. Ät maten som lokalbefolkningen äter

Ett av de bästa sätten att spara pengar på mat när du reser är att äta som lokalbefolkningen. Det innebär att du undviker turistfällor och istället söker upp platser där lokalbefolkningen äter. Inte bara kommer maten vara billigare, utan även många gånger också mycket godare.

Detta är i synnerhet ett bra tips om du reser i Asien. Så kallad ”thaimat” är betydligt mycket billigare där än vad det är till exempel är att köpa mat som du är van att äta i Europa.

5. Utnyttja aktiviteter som är gratis

Det finns massor av saker att göra även om du har en liten budget. Många museer och andra utställningar erbjuder gratis inträde och det finns ofta också gratis konserter och andra evenemang som äger rum i städer över hela världen.

Gör lite research innan du åker iväg och se vilka gratisaktiviteter som finns tillgängliga i det området. Det är ett bra sätt att spara pengar och du slipper känna att du går miste om det bästa som en plats har att erbjuda.