Jag har hjälpt mina föräldrar att asfaltera deras parkering

Hej alla! Jag hoppas ni har det bra. I detta blogginlägg tänkte jag dela med mig av en personlig erfarenhet jag hade för några veckor sedan. Jag fick nämligen chansen att hjälpa mina föräldrar att asfaltera deras parkering och jag vill berätta om mina tankar och erfarenheter kring detta projekt.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av att asfaltera och skulle inte tveka på att anlita professionell hjälp för asfaltering stockholm, men min pensionerade pappa jobbade tidigare med att bland annat asfaltera parkeringar och uppfarter vilket innebar att vi inte behövde någon extern hjälp.

Förberedelsen inför asfalteringen

Min pappa la ner mycket tid på att förbereda området som skulle asfalteras, vilket innebar att man tog bort ogräs, packade marken och räknade på hur mycket asfalt som skulle behövas.

Jag kan ärligt erkänna att jag inte hade något att göra med denna del av arbetet. Jag var främst där för att hjälpa till som en slags assistent så att säga, och just den här delen av projektet fanns det inget större behov för detta.

Hur vi asfalterade

När all förberedelse var klar, materialet var inhandlat och vi var redo för att sätta igång med asfalteringen, var det första vi gjorde att lägga ut en fiberduk över området som skulle asfalteras.

Min far och jag arbetade tillsammans för att sprida ut asfalten jämnt på parkeringen. Vi hade en traktor med en asfaltmaskin kopplad till den, vilket gjorde den här delen av projektet mycket enklare.

Processen var ganska enkel, först använde vi traktorn för att dra en asfaltsfräs bakom oss och lastade varm asfalt i maskinen. Efter det körde långsamt traktorn framåt medan vi spred den varma asfalten över det område som skulle asfalteras.

Vi jämnade därefter ut asfalten för hand, och därefter packade vi sedan asfalten. Den här delen av projektet tog ganska lång tid och var ganska jobbig, men oj va fint och jämnt det blev tillslut.

Slutresultatet

Efter ett par timmar efter hårt arbete var projektet avslutat och parkeringen såg fantastisk ut. Slutresultatet av allt vårt hårda arbete gjorde mig väldigt stolt och det kändes så tillfredsställande att kunna skapa något från ingenting.

Jag njöt verkligen av den här upplevelsen och är mycket tacksam för att jag fick chansen att hjälpa mina föräldrar med ett så stort projekt. Så mycket som de hjälpt mig under åren, så var detta egentligen det minsta jag kunde göra för att hjälpa dem.

Jag hoppas att du gillade att läsa detta blogginlägg och att den inspirerade dig att ta dig an ett liknande projekt om du skulle få tillfälle att göra det i framtiden! Tack för att du läste och kom ihåg att alltid njuta av livets resa! Ta hand om er alla! 🙂