Jag testade på vanlife

Det har varit en dröm för mig i många år att bo i en van. När jag var yngre tog alltid mina föräldrar med mig på camping och jag älskade verkligen den tiden.

Den senaste veckan har min vän och jag faktiskt testat på hur vanlife är, och därför tänkte jag dela med om detta i denna artikeln idag!

Frihet på hög nivå

Att bo och resa i en skåpbil är enligt mig bland de de högsta formerna av frihet som man kan uppleva.

Den minimalistiska livsstilen kombinerat med att kunna åka vart man vill, när man vill. Det ger dig också en känsla av gemenskap med andra vanlifers – något som jag har funnit otroligt mysigt under den senaste veckan.

Lätt att upptäcka nya miljöer

I en skåpbil är det lätt att upptäcka nya platser. Du är inte bunden till en plats och du kan enkelt packa ihop och köra iväg när du vill.

Du behöver inte oroa dig för hur mycket tid som går förlorad om något händer på vägen, för du kan i princip stanna för att övernatta var du än vill (så länge det är inom lagens ramar).

Eftersom många av skåpbilarna även är installerade med kök och toaletter kan du också uträtta dessa behov även om du skulle stå parkerad på en plats där det är fullt med människor som du inte vill störa.

Ta hjälp av internet för att lösa problem längs vägen

Såklart kan en del problem uppstå när man är på resande fot. Men med internet är det numera hur lätt som helst att hitta lösningar på de flesta problem.

Om du till exempel har problem med att reparera något på din skåpbil eller om du behöver veta var närmaste bensinstation ligger så kan en snabb sökning på nätet hjälpa dig. Det finns även webbplatser såsom hitta-bilbärgning.se där du kan få hjälp med att hitta och kontakta en bärgningsbil om din skåpbil skulle går sönder.

Detta faktum är verkligen en räddare i nöden enligt mig och jag använder mig ofta av smarta internettjänster när jag är ute på resande fot. Jag tror faktiskt inte att jag skulle klara mig så länge utan internet om jag ska vara helt ärlig!

Finns det några nackdelar?

Det finns naturligtvis också nackdelar med vanlife. Det kan till exempel vara ganska obekvämt under vintermånaderna att bo i en van, och det är heller inte alltid lätt att hitta en parkeringsplats.

Men på det hela taget tycker jag att fördelarna med vanlife överväger nackdelarna! Om du är nyfiken på att prova på det, gör lite efterforskningar på nätet och se om det finns några skåpbilar som hyrs ut, eller om du rent av kan köpa dig din helt egna van.