Varför använder man stödstrumpor?

Det verkar finns en del människor som anser och tror att stödstrumpor eller kompressionsstrumpor som det också kallas för är något som bara äldre personer kan dra nytta av att använda, men detta är inte alls sant.

Faktum är att stödstrumpor kan vara mycket bra för personer i alla åldrar. Jag har använt stödstrumpor under de senaste fem åren trots att jag bara är i tjugoårsåldern, och jag ser flera fördelar med att använda dem. I den här artikeln kommer vi ta en titt på varför så pass många personer precis som jag använder stödstrumpor och vilka fördelar som finns med att använda den här typen av strumpor.

För ytterligare information om stödstrumpor och hur man tar hand om kroppen i allmänhet kan du läsa mer och få hjälp med behandlingar hos Sportsrehab – Fysioterapi Online som är kunniga inom området.

Nu sätter vi igång!

1. Stödstrumpor hjälper till att öka blodcirkulationen

Den första anledningen till varför så många personer väljer att använda stödstrumpor är för att de kan hjälpa till att öka blodcirkulationen.

I dagens samhälle där många sitter stilla hela dagarna inne på kontor kan detta vara en stor fördel. Det är viktigt att hålla igång blodcirkulationen och om du sitter mycket på dagarna kan stödstrumpor således vara en bra lösning.

2. Minska svullnaden i benen

Stödstrumpor kan också hjälpa till att motverka eventuell svullnad i benen. Denna punkt hör i mångt och mycket ihop med den ovanstående punkten om blodcirkulation.

Olika saker kan leda till svullna ben, till exempel dålig blodcirkulation eller för lite fysisk aktivitet. Dessutom kan sjukdomar och andra hälsotillstånd också vara orsaken. Men som tur går det att lindra detta genom att som sagt använda stödstrumpor.

3. Stödstrumpor motverkar åderbrock

Åderbråck är blåaktiga knölar som ofta förekommer på benen. De orsakas av ökat tryck i blodkärlen i benen som en konsekvens av dålig blodcirkulation, vilket gör att venerna utvidgas och blir mer synliga.

Men faktum är att åderbråck varken behöver vara farligt eller göra ont. Många anser dock att de kan se fult ut att ha dessa. Stödstrumpor hjälper till att motverka detta genom att ge stöd och öka cirkulationen i benen.

4. Minskar risken för blodpropp

Stödstrumpor är också kända för att minska risken för blodproppar i benen.

Detta är en annan mycket viktig punkt eftersom personer som står eller sitter mycket kan vara mer benägna att bilda drabbas av blodproppar. Det tryck som stödstrumporna ger på benen bidrar till att förhindra att blod levrar sig och skapar en propp i venerna.

5. Det är skönt

Sist men inte minst är det också värt att nämna att det kan vara väldigt bekvämt att bära stödstrumpor. De har en bekväm passform och kan bäras hela dagen utan problem.

Många personer inklusive jag själv gillar hur stödstrumporna håller om ens ben och omfamnar än på ett väldigt skönt sätt.

Några slutord från mig

Sammanfattningsvis har stödstrumpor många fördelar för människor i alla åldrar. Oavsett om du lider av dålig blodcirkulation eller svullna ben, eller om du helt enkelt vill minska risken för åderbråck eller blodproppar.

Jag tycker personligen att man iallafall kan testa på det och se om det är något som man tycker känns bra och kan tänka sig att använda. När man vet om de olika fördelarna så kan det faktiskt vara en bra idé att överväga det, enligt mig.