Mina 5 favoritresmål

Det finns många underbara platser i den här världen att besöka och utforska. Men av alla de olika destinationer jag har varit på genom åren är dessa mina 5 personliga favoriter.

Var och en av dessa destinationer har något speciellt och unikt som gör att de sticker ut från alla andra. Om du letar efter lite inspiration till ditt nästa resmål, läs vidare!

1. Barcelona, Spanien

Barcelona är en av mina absoluta favoritstäder i världen. Det är en vacker och livlig stad med mycket att se och göra. Från den fantastiska arkitekturen till den utsökta maten, finns det något för alla i Barcelona.

Dessutom är det en utmärkt utgångspunkt för att utforska resten av Katalonien och Spanien.

2. Cinque Terre, Italien

Cinque Terre är en vacker rad av byar som ligger på klippor med utsikt över Medelhavet. Det är en av de mest pittoreska platser jag någonsin varit på.

Byarna är fulla av smala gator och färgglada hus, och det finns flera vackra vandringsleder som förbinder dem alla.

3. Wien, Österrike

Wien är en av de vackraste och mest eleganta städer jag någonsin varit i. Den är full av fantastiska palats, trädgårdar och kyrkor. Och arkitekturen är helt enkelt fantastisk!

Jag njöt också verkligen av att utforska stadens livliga nattliv och smaka på den utsökta österrikiska maten.

4. Berlin, Tyskland

Berlin är en så cool stad! Den är full av gatukonst och historia. Och eftersom den var delad så länge av Berlinmuren finns det fortfarande många rester från den tiden.

Min rekommendation är att besöka staden på sommaren, då du kan hänga vid flodstranden eller bada vid en av stadens många sjöar.

5. New York City, USA

New York är en av de mest spännande städerna i världen! Det är en stad fylld av kulturer och har så många olika stadsdelar. Du kan utforska museer, shoppa eller äta läcker mat från hela världen.

Jag älskar också hur pulserande och energisk staden är – den sover verkligen aldrig! Det finns alltid något på gång, allt från livemusik till teaterföreställningar och mycket mer.