Tips till dig som ska resa till Asien

Ska du resa till Asien för första gången? I så fall kanske du är lite orolig. Det kan vara ett skrämmande sak att resa till en ny kontinent där allt är annorlunda än vad du är van vid. Men oroa dig inte – jag är här för att hjälpa dig!

I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av mina personliga tips från när jag har rest i Asien. Jag har rest runt i Asien länge och känner till många av de bästa platserna att åka till och saker att se och göra. Så läs vidare och lär dig av min erfarenhet!

Var inte rädd för att testa på de nya kulturerna

Asien är känt för sina många olika kulturer (som är väldigt olika våra egna). Om du inte är van vid att testa nya kulturer bör du vara beredd på att uppleva en viss kulturkrock!

Men låt inte detta avskräcka dig – försök att omfamna de nya kulturer du möter. Prata med lokalbefolkningen, lär dig om deras sätt att leva och njut av all den fantastiska mat som erbjuds.

Var beredd på olika väderförhållanden

Asien är en enorm kontinent, och därför kan vädret variera enormt från en plats till en annan.

I vissa delar av Asien är det varmt och fuktigt året runt, medan det i andra delar kan vara kallt och snöigt. Så var beredd på alla möjliga väderförhållanden och packa därefter.

Var medveten om bedrägerierna i Asien

Som på alla resmål kommer det alltid att finnas bedragare som vill dra nytta av ont anande turister. Så var medveten om de bedrägerier som är vanliga i Asien och se till att inte falla för inte dem!

Några av de vanligaste bedrägerierna i Asien är exempelvis falska taxichaufförer, personer som ber om pengar, handlare som lägger till dolda avgifter på dina köp och tjuvar som stjäl väskor eller smycken.