Såhär håller jag mig säker när jag är ute och reser

När du reser bör säkerheten vara din främsta prioritet. Du vill trots allt inte hamna i en farlig situation på semestern.

Därför tänker jag dela med mig av några tips om hur du kan vara säker när du reser. Jag har rest i många år och har lärt mig några knep längs vägen. Så oavsett om du planerar en resa utomlands eller bara tar en weekendresa till en annan stad här i Sverige, se till att läsa det här inlägget!

Håll uppsikt kring din omgivning

Det kanske låter självklart, men det är lätt att bli distraherad när du är på en ny plats. Du kanske tittar på din telefon eller läser en karta, men oavsett vad du gör är det viktigt att du har koll på din omgivning.

Försök att inte se för mycket ut som en turist. Detta kanske låter knäppt, men du bör försöka att inte sticka ut för mycket från lokalbefolkningen för att inte dra åt dig onödig uppmärksamhet.

Ha inte med dig dina värdesaker hela tiden

Ha inte alla dina värdesaker på dig hela tiden. Om du ska besöka en plats där ficktjuvar är vanliga, lämna då dessa saker i ditt hotellrum.

Ett annat användbart tips är att alltid använda byxor och jackor som har fickor som du kan stänga. Detta kommer förhindrar att oönskade händer tar sig in i fickorna.

Lita inte på vem som helst

När du är på en ny plats kan det vara frestande att lita på vem som helst. Men du bör vara försiktig med vem du pratar med och vem du väljer att lita på.

Om någon försöker bli vän med dig och allt verkar vara för bra för att vara sant, finns det en stor chans att han eller hon har någon annan form av baktanke med bemötandet, än att endast lära känna dig.

Mitt personliga tips är att du alltid anlitar en guide när du ska besöka något helt nytt land eller stad. De kan visa dig alla de bästa platserna och fungera som vägledare kring vilka områden du ska undvika.