Hur jag förbereder mig inför en resa

Hur förbereder du dig inför en resa? Detta är en fråga som jag ofta får inskickad till mig. Och mitt svar är alltid detsamma: det beror på resan. Olika resor kräver olika förberedelser.

Men såklart finns det ett par olika allmänna saker som jag alltid gör inför en resa. Mina reseförberedelser är inte extraordinära eller särskilt häpnadsväckande, men oavsett tänkte jag dela med mig av dem här nedanför.

Vad vill jag upptäcka?

En av de viktigaste sakerna för mig är att ha en klar uppfattning om vad jag vill få ut av resan. Vilka är mina mål? Vad hoppas jag upptäcka eller uppleva under resan?

Om jag inte har ett specifikt mål är det lätt att resan blir dålig och att jag inte få ut så mycket av resan som jag vill.

Det kanske låter lite knäppt, men det är verkligen viktigt för mig att ha ett mål och att vara tydlig med vad jag vill ha utav resan

Så innan jag bokar något flyg eller hotell tar jag mig alltid tid att tänka på vad vill jag uppleva?

Jag gör en packlista

När jag vet vad jag vill få utav resan börjar jag därefter göra en packlista. Jag har rest mycket och gjort många olika packlistor. De grundläggande delarna är alltid desamma, men ändå gör jag alltid en ny lista igen före varje resa.

De saker jag alltid försöker se till att få med mig är följande:

  • Pass och visum (om det behövs)
  • Flygbiljetter och kuponger/bekräftelser för hotellbokning
  • Kreditkort, bankomatkort och lite kontanter i lokal valuta
  • Kläder efter väder
  • ett glatt humör

Men beroende på resmålet kan jag också lägga till saker som solskyddsmedel, myggmedel eller adaptrar för olika kontakter.

Jämför flygresor och hotell

Nästa steg är att jämföra flyg och hotell. Jag använder olika webbplatser för detta, beroende på vad som är tillgängligt och vad jag letar efter. Ibland använder jag webbplatser för att jämföra flygresor, ibland webbplatser för att jämföra hotell .

Jag försöker alltid hitta det bästa möjliga erbjudandet, men också det bästa alternativet för mig när det gäller var jag vill bo och vad jag vill göra under resan.