Har det varit svårt att resa under corona?

Vi alla kan nog vara överens om att coronapandemin har påverkat det globala resandet. Och för de av oss som har varit på resande fot ett tag har det definitivt varit en kamp.

Jag har rest i många år och har upplevt min beskärda del av stängda gränser och avspärrningar. Men den här gången har dock saker och ting definitivt varit annorlunda. I det här blogginlägget vill jag prata om hur det varit för mig att resa under coronapandemin.

Var beredd på att resplanerna inte blir som du tänkt

Det första som jag verkligen lärt mig leva med under denna tid är att vara beredd på att mina resplaner kan förändras.

Det är lika bra att vara beredd på det värsta, och jag menar verkligen det värsta. Jag har haft min del av inställda flyg, plötsliga gränsstängningar och alla möjliga andra problem när jag har varit på resande fot under dessa två senaste år.

Håll koll på restriktionerna i de länder du befinner dig i

En annan sak som jag har lärt mig är att hålla ett öga på är de restriktioner som gäller i de länder jag reser genom.

Om du ska åka någonstans är det alltid bra att veta vilka restriktioner som gäller där och hur de kan påverka dina reseplaner. Du vill också vara säker på att du inte bryter mot några av dessa regler.

Vissa länder är mer avslappnade än andra

Med detta sagt är det också värt att notera att vissa länder är mycket mer avslappnade än andra när det gäller hela saken.

Jag har nyligen varit på några platser där man verkligen inte verkar bry sig så mycket om viruset och dess effekter alls.

Var beredd på mycket extra pappersarbete och långa köer

På andra ställen som jag har besökt nyligen har det dock varit en helt annan historia.

I vissa länder har gränstjänstemännen nämligen varit mycket strängare när det gäller att kontrollera dina papper och vill se alla typer av dokumentation du har.

Detta är såklart på gott och ont, men det har trots allt varit ganska frustrerande med olika tillvägagångssätt i olika länder.